Maso - detail vizual
Mořské ryby a plody

Děkujeme za váš výběr:

TRESKA tmavá

Treska má pevné a velmi chutné šedočervené maso, které tepelnou úpravou bledne. Je téměř bez kostí a hodí se na smažení, pečení v troubě, zapékání, flambování a přípravu tradičních fish & chips. Vychutnáte si ji pečenou na másle, tymiánu nebo cherry rajčatech.

Odkud pocházím

NAŠE TRESKA POCHÁZÍ Z VOLNÉHO LOVU.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Naše mořské ryby pocházejí od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti. Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu. Jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomůžete nám uchovat dostatek ryb v mořích i do budoucnosti.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Naše mořské ryby pocházejí od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti. Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council. Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu. Jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomůžete nám uchovat dostatek ryb v mořích i do budoucnosti.

Odkud pocházím

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Na tresku použijte čerstvé bylinky, jako jsou např.: tymián, petrželka, bazalka, kopr nebo rozmarýn. Dodají rybě krásnou vůni.

Pokud se chcete vyhnout smaženému, připravte si tresku v troubě. Stačí ji pokapat olivovým olejem a citronem a s bylinkami nebo zeleninou zabalit do pečicího papíru a pozvolna upéct.

Tmavou tresku si vychutnáte nejlépe v podobě tradičního britského fish & chips pokrmu s hráškovým pyré.

Na tresku použijte čerstvé bylinky, jako jsou např.: tymián, petrželka, bazalka, kopr nebo rozmarýn. Dodají rybě krásnou vůni.

Pokud se chcete vyhnout smaženému, připravte si tresku v troubě. Stačí ji pokapat olivovým olejem a citronem a s bylinkami nebo zeleninou zabalit do pečicího papíru a pozvolna upéct.

Tmavou tresku si vychutnáte nejlépe v podobě tradičního britského fish & chips pokrmu s hráškovým pyré.