Maso - detail vizual
Mořské ryby a plody

Děkujeme za váš výběr:

PRAŽMA královská

Pražma královská neboli doráda má chutné, jemné bílé maso. Její příprava je skutečně snadná a zvládne ji každý. Hodí se na grilování, pečení v troubě či smažení na pánvi. Rybu můžete připravovat v celku, nebo jednoduše naporcovanou na filety. K dochucení vám postačí citron, kvalitní olivový olej, bílé víno a bylinky (tymián, koriandr apod.). U přípravy je třeba dbát na to, aby se maso nevysušilo.

Odkud pocházím

NAŠE PRAŽMA POCHÁZÍ Z CERTIFIKOVANÝCH FAREM.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby mořské ryby, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. Pražma s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby mořské ryby, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. Pražma s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

Odkud pocházím

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Pražmu můžete péct v alobalu, který lehce pokapejte olivovým olejem. Držte ji na grilu mimo největší žár. Tuto přípravu můžete použít i do trouby. Ryba zůstane po rozbalení neporušená.

Před pečením vcelku můžete břišní dutinu naplnit citronem, česnekem a bylinkami, jako jsou např. rozmarýn a tymián.

Připravte si filety: pomocí filetovacího nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.

Pražmu můžete péct v alobalu, který lehce pokapejte olivovým olejem. Držte ji na grilu mimo největší žár. Tuto přípravu můžete použít i do trouby. Ryba zůstane po rozbalení neporušená.

Před pečením vcelku můžete břišní dutinu naplnit citronem, česnekem a bylinkami, jako jsou např. rozmarýn a tymián.

Připravte si filety: pomocí filetovacího nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.