Maso - detail vizual
Mořské ryby a plody

Děkujeme za váš výběr:

MOŘSKÝ VLK

Morčák evropský neboli mořský vlk patří mezi velmi kvalitní, chutné dravé ryby. Zaručeně oceníte, že jeho pevné bílé maso obsahuje jen malé množství kostí. Celá ryba je ideální pro přípravu na grilu nebo pečení v troubě. K dochucení vám bude stačit několik základních bylinek, máslo, citron nebo pomeranče. Po vyfiletování jej můžete i osmažit na pánvi.

Odkud pocházím

NÁŠ MOŘSKÝ VLK POCHÁZÍ Z CERTIFIKOVANÝCH FAREM.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby mořské ryby, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. Mořský vlk s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby mořské ryby, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. Mořský vlk s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

Odkud pocházím

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Mořského vlka můžete péct v celku, nebo si připravte filety. Pomocí nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.

Pokud připravujete celou rybu, tak je nejlepší udělat ji v troubě, aby se dobře a rovnoměrně propekla. V tom případě nezapomínejte na správné dochucení. Kromě soli a pepře si připravte směs, kterou vložíte přímo do břicha, protože takto se maso krásně provoní a dochutí.

Rybu můžete péct v solné krustě, která zachová maso uvnitř krásně šťavnaté.

Mořského vlka můžete péct v celku, nebo si připravte filety. Pomocí nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.

Pokud připravujete celou rybu, tak je nejlepší udělat ji v troubě, aby se dobře a rovnoměrně propekla. V tom případě nezapomínejte na správné dochucení. Kromě soli a pepře si připravte směs, kterou vložíte přímo do břicha, protože takto se maso krásně provoní a dochutí.

Rybu můžete péct v solné krustě, která zachová maso uvnitř krásně šťavnaté.