Maso - detail vizual
Mořské ryby a plody

Děkujeme za váš výběr:

LOSOS KETA

Created with Fabric.js 3.5.0

Maso z lososa obecného je specifické svou oranžovou až růžovou barvou s viditelnými „tukovými pruhy“. Obsahuje dobře stravitelné bílkoviny, nenasycené omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitamíny skupiny B a D a celou řadu minerálů jako selen, draslík a další. Filety jsou ideální na smažení v pánvi nebo pečení troubě, vždy položené kůží dolů.

Odkud pocházím

Naši divocí lososi pocházejí ze zálivu z volného lovu na Aljašce.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Naši divocí lososi pocházejí od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti.
Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council.

Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu. Jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomůžete nám chránit stav zásob ryb pro budoucnost.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Naši divocí lososi pocházejí od dodavatelů, kteří splňují nejpřísnější standardy jak v oblasti ekologie, tak společenské zodpovědnosti.
Na obalu vám toto potvrdí označení MSC neboli Marine Stewardship Council.

Ryby s tímto certifikátem pocházejí z udržitelného rybolovu. Jejich nákupem podporujete dlouhodobě udržitelnou produkci a pomůžete nám chránit stav zásob ryb pro budoucnost.

Odkud pocházím

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Lososa Ketu připravujte buď pomalu při nízké teplotě, nebo naopak krátkou dobu při vysoké teplotě, aby nedošlo k vysušení masa.

Bylinky nakrájejte najemno a vmasírujte je do masa s trochou oleje. Vyhněte se straně s kůží – ta půjde na pánev první a zbytečně by se bylinky spálily.

Na smažení zvolte pánev s tlustším dnem, která dobře vede teplo. Při smažení odolejte zbrklému otáčení a vyčkejte, dokud se ze 2/3 nepropeče. Až poté jej obraťte.

Lososa Ketu připravujte buď pomalu při nízké teplotě, nebo naopak krátkou dobu při vysoké teplotě, aby nedošlo k vysušení masa.

Bylinky nakrájejte najemno a vmasírujte je do masa s trochou oleje. Vyhněte se straně s kůží – ta půjde na pánev první a zbytečně by se bylinky spálily.

Na smažení zvolte pánev s tlustším dnem, která dobře vede teplo. Při smažení odolejte zbrklému otáčení a vyčkejte, dokud se ze 2/3 nepropeče. Až poté jej obraťte.