Maso - detail vizual
Mořské ryby a plody

Děkujeme za váš výběr:

LOSOS FILET s kůží

Created with Fabric.js 3.5.0

Maso z lososa obecného je specifické svou oranžovou až růžovou barvou s viditelnými „tukovými pruhy“. Obsahuje dobře stravitelné bílkoviny, nenasycené omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitamíny skupiny B a D a celou řadu minerálů jako selen, draslík a další. Filety jsou ideální na smažení v pánvi nebo pečení troubě, vždy položené kůží dolů.

Odkud pocházím

Naši farmoví lososi pocházejí z certifikovaných farem v Norsku

V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby lososi, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council.

Losos s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

V Albertu se k moři chováme s úctou. Pečlivě dbáme na to, aby lososi, které vám nabízíme, pocházeli z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu mořských ryb. To si můžete ověřit na obalu pod označením ASC neboli Aquaculture Stewardship Council.

Losos s certifikátem ASC pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.

Odkud pocházím

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Tip na pečení v papilotě: zabalte maso zakápnuté olejem, trochou bílého vína s bylinkami, citronem a solí do pečicího papíru a pečte v troubě do propečení.

Lososa potřete citronem, olivovým olejem, osolte, vmasírujte rozmarýn nebo jiné bylinky a poté usmažte nebo upečte v troubě.

Maso pečte vždy kůží dolů. Udrží si tak více šťávy uvnitř.

Tip na pečení v papilotě: zabalte maso zakápnuté olejem, trochou bílého vína s bylinkami, citronem a solí do pečicího papíru a pečte v troubě do propečení.

Lososa potřete citronem, olivovým olejem, osolte, vmasírujte rozmarýn nebo jiné bylinky a poté usmažte nebo upečte v troubě.

Maso pečte vždy kůží dolů. Udrží si tak více šťávy uvnitř.