Sladkovodní RYBY

Děkujeme za váš výběr:

KAPR OD ČESKÝCH RYBÁŘŮ

Maso - detail hlavní obsah

Kapr patří mezi naše nejoblíbenější sladkovodní ryby. Smažený kapr nebo rybí polévka neodmyslitelně patří především k vánočnímu období. Připravit si ho ale můžete i kdykoliv během roku. Přinášíme vám několik receptů, které zvládnou i úplní začátečníci a na kterých si pochutná celá rodina. Vyzkoušet můžete třeba kapra na modro, polévku s mlíčím a jikrami nebo stripsy se zeleninovými hranolky.

Odkud pocházím

Výlov z českých rybníků.

Kapra zařazujeme do našeho sortimentu po celý rok. V České republice má chov těchto ryb mnohaletou tradici, sahající až do 14. století. Proto jsou i naši kapři výhradně z českých rybníků.

Část ryb pochází z Třeboňska od společnosti FISH MARKET a.s. Tuto, naši snad asi nejznámější rybníkářskou oblast se 450 rybníky, netřeba dlouze představovat. Třeboňský kapr je symbolem tohoto regionu a v roce 2007 získal od EU chráněné zeměpisné označení. Vysoká kvalita masa Třeboňského kapra se odvíjí od chovu v kvalitních rybnících s čistou vodou v této oblasti. Po dvou letech v chovných rybníčcích jsou následně nasazeni do tzv. hlavních rybníků na produkci tržních ryb, a po dalších dvou letech odtud putují na sádky a k následnému zpracování. Naporcované, zachlazené a vakuově zabalené je pak najdete i na našich regálech.

Našim druhým dodavatelem je společnost Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s., která je držitelem certifikátu IFS Food. V oblasti Chlumce nad Cidlinou pečují o 235 rybníků a jejich práce má i enviromentální přesah, protože se zároveň starají o krajinu a uchování vody v přírodě. Jde o ryze českou firmu s rybníkářskou tradicí, která zpracovává sladkovodní ryby podle české cechovní normy a mísí se v ní moderní technologie s tvrdou, poctivou prací. Výsledkem jsou kvalitní ryby, které vám naporcované a zachlazené nabídneme v Albertu na váš štědrovečerní stůl.

Kapra zařazujeme do našeho sortimentu po celý rok. V České republice má chov těchto ryb mnohaletou tradici, sahající až do 14. století. Proto jsou i naši kapři výhradně z českých rybníků.

Část ryb pochází z Třeboňska od společnosti FISH MARKET a.s. Tuto, naši snad asi nejznámější rybníkářskou oblast se 450 rybníky, netřeba dlouze představovat. Třeboňský kapr je symbolem tohoto regionu a v roce 2007 získal od EU chráněné zeměpisné označení. Vysoká kvalita masa Třeboňského kapra se odvíjí od chovu v kvalitních rybnících s čistou vodou v této oblasti. Po dvou letech v chovných rybníčcích jsou následně nasazeni do tzv. hlavních rybníků na produkci tržních ryb, a po dalších dvou letech odtud putují na sádky a k následnému zpracování. Naporcované, zachlazené a vakuově zabalené je pak najdete i na našich regálech.

Našim druhým dodavatelem je společnost Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s., která je držitelem certifikátu IFS Food. V oblasti Chlumce nad Cidlinou pečují o 235 rybníků a jejich práce má i enviromentální přesah, protože se zároveň starají o krajinu a uchování vody v přírodě. Jde o ryze českou firmu s rybníkářskou tradicí, která zpracovává sladkovodní ryby podle české cechovní normy a mísí se v ní moderní technologie s tvrdou, poctivou prací. Výsledkem jsou kvalitní ryby, které vám naporcované a zachlazené nabídneme v Albertu na váš štědrovečerní stůl.

Odkud pocházím

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Jednotlivé díly kapra před jeho obalováním a smažením napřed zakápněte citrónovou šťávou, osolte a nechte odležet 30 minut v lednici.

Při smažení nalijte do pánve alespoň 1 cm oleje nebo sádla. Ryba by neměla být "na suchu", ale plavat.

Pro přípravu kapřích hranolek, které jsou ideální pro děti, stáhněte z kůže část filetu bez kostí. Maso nakrájejte na nudličky a obalte v trojobale.

Jednotlivé díly kapra před jeho obalováním a smažením napřed zakápněte citrónovou šťávou, osolte a nechte odležet 30 minut v lednici.

Při smažení nalijte do pánve alespoň 1 cm oleje nebo sádla. Ryba by neměla být "na suchu", ale plavat.

Pro přípravu kapřích hranolek, které jsou ideální pro děti, stáhněte z kůže část filetu bez kostí. Maso nakrájejte na nudličky a obalte v trojobale.