Sladkovodní RYBY

Děkujeme za váš výběr:

CANDÁT

Candát patří mezi nejchutnější sladkovodní ryby. Jeho pevné bílé maso si můžete připravit smažené v trojobale, pečené na másle, s bylinkami nebo s kořenovou zeleninou. Zařaďte tuto rybu do svého jídelníčku i vy a uvidíte, že nebudete litovat.

Odkud pocházím

Výtečného candáta, kterého si můžete vychutnat hned na několik způsobů, pro vás dováříme z Kazachstánu. K jeho výlovu dochází na jezeře Zajsan.

Výtečného candáta, kterého si můžete vychutnat hned na několik způsobů, pro vás dováříme z Kazachstánu. K jeho výlovu dochází na jezeře Zajsan.

Odkud pocházím

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Jak udržíte ryby co nejdéle čerstvé?

  • Ryby nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů ryby přepravte v chladicí tašce.
  • Skladujte je ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C.
  • Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit, je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
     

Tipy a triky

Tip na hořčičnou omáčku: na másle osmahněte cibulku, zaprašte moukou, přidejte hořčici a zalijete vývarem. Vše povařte, míchejte metlou, přilijte smetanu, osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem.

Candáta můžete, stejně jako např. mořského vlka, připravit v troubě v solné krustě.

Rybu snadno nafiletujete a vykostíte. Nejprve ji zbavte šupin a ploutví. Pak nařízněte dvěma řezy podél hřbetní ploutve a následně ji podélně rozřízněte těsně nad páteří.

Tip na hořčičnou omáčku: na másle osmahněte cibulku, zaprašte moukou, přidejte hořčici a zalijete vývarem. Vše povařte, míchejte metlou, přilijte smetanu, osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem.

Candáta můžete, stejně jako např. mořského vlka, připravit v troubě v solné krustě.

Rybu snadno nafiletujete a vykostíte. Nejprve ji zbavte šupin a ploutví. Pak nařízněte dvěma řezy podél hřbetní ploutve a následně ji podélně rozřízněte těsně nad páteří.